Les Verhamme
Les Verhamme - bezielster Trainingshuis En-Vie
Over Les

Find out who you are and do it on purpose.

Dolly Parton

WIE IK BEN EN WAT MIJ DRIJFT

Hey! Ik ben Les Verhamme (°1978), opgegroeid in Kortrijk, (alleenstaande) mama van 2 dochters Janne en Stiene, inspirerende verbinder in hart en nieren. 

MIJN WHY
Ik inspireer en begeleid bewuste zinzoekers, creatievelingen, pioniers en missiegedreven ondernemers/leidinggevende bij het (her)ontdekken van hun ware natuur en het creëren van een leven, werk en zaak die gebouwd zijn rond die eigenheid, levensvisie en de zinvolle impact waar ze voor willen gaan.

Ik doe dat in de rol van coach en trainer en eigenlijk nog veel meer als inspirator, klankbord, motivator, verbinder en teacher.
Het is hierbij mijn diepste overtuiging dat de wereld nood heeft aan mensen die helemaal zichzelf kunnen zijn en vanuit die eigenheid & talenten iets zinvols willen bijdragen in de wereld.

MIJN PASSIE EN INTERESSES
Dankzij mijn eigen persoonlijke pad als mens, coach en ondernemer ontdekte ik mijn passie voor ondernemerschap/leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Ze zijn wat mij betreft ook onlosmakelijk met elkaar verbonden, zoals onze binnen- en buitenkant dat zijn, het ondergrondse en het bovengrondse, het onzichtbare en het zichtbare.
Voeg daar mijn grote liefde en bewondering/verwondering voor de natuur aan toe en je hebt de pijlers waarop mijn visie, mijn aanpak en mijn aanbod gebouwd zijn.

Ik hou van mensen inspireren, bekrachtigen en verbinden, met zichzelf, met gelijkgestemde anderen en met het groter geheel/ecosysteem waar we allen deel van uitmaken. 
Uniciteit, eenheid en verbondenheid zijn verschillende ervaringen van hetzelfde: het wonder van onze natuur!

Ik kom helemaal tot leven als ik een veilige en inspirerende bedding kan creëren waarin mensen zich openen en zichzelf kunnen zijn, flow ervaren en van daaruit de moed en bezieling voelen om een leven, werk en zaak vorm te geven waar mens en maatschappij beter van worden.

Ik hou daarbij in het bijzonder van de sfeer en energie in groepen, van werken met en in de natuur en heb al tientallen keren mogen ervaren wat er mogelijk wordt als mensen samen leren, uitwisselen en groeien.

Les Verhamme

MIJN PARCOURS

Na het bewandelen van het ‘klassieke pad der familieverwachtingen’ (diploma halen, goedbetaalde functie vinden, hard werken en proberen op te klimmen op de sociale ladder) voelde ik me steeds minder thuis in mijn leven en job.
Er was
te veel ratio en te weinig gevoel, te veel hoofd en te weinig hart, te veel mannelijke energie en te weinig vrouwelijke, te veel moeten en te weinig flow, te veel patroon en te weinig innerlijke vrijheid en bewustzijn, te veel rol en te weinig authenticiteit, te veel verantwoordelijkheid en te weinig loslaten, te veel eenzaamheid en te weinig verbinding, te veel ‘voortdoen’ en te weinig stilte. Er was te weinig liefde, zelf, zingeving en zijn.

Dankzij de geboorte van mijn oudste dochter ben ik in een intens, uitdagend en mooi proces van ontwaken en persoonlijke ontwikkeling/heling terecht gekomen. 
Het later ontdekken van mijn dochter’s hooggevoeligheid & hoogbegaafdheid en de spiegel die ze me daarin voorhield, deden de puzzel helemaal in elkaar vallen.

Het heeft me de kans gegeven om mijn natuur te (her)ontdekken en opnieuw te leren waarderen. Het heeft me de moed gegeven om nieuwe keuzes te makenmeer in lijn met wie ik in essentie ben en in de richting van een zinvol leven waarin ik waardevolle impact kan maken in de maatschappij en het leven van anderen.

 

Intussen zijn we meer dan 10 jaar verder, heb ik een eigen praktijk en mag ik dagelijks aan de slag met gelijkgestemde mensen voor wie ik iets kan betekenen en bij wie het inzetten van mijn eigenheid, talenten en passies leidt tot een zinvolle impact en verandering in hun leven. Mijn klanten zijn een dagelijkse bron van inspiratie en groei.
Allen verlangen we naar een mooiere wereld en het verleggen van ons eigenste steentje daarin.

Ik voel me eindelijk steeds meer thuis in het leven, bij mezelf en anderen.
Het wordt me nog bijna elke dag duidelijker wie ik ben, wat ik hier te doen heb en wat het betekent om een vervuld leven te leiden, in liefde, geluk en flow.
En dat staat ten dienste van jou en het grotere ecosysteem!

 

Your life has an inner purpose and an outer purpose.
Your inner purpose is primary. It concerns Being.
Your outer purpose is secondary and it concerns doing.
Inner and outer purpose, ultimately, are intertwined and aligned.
The more you are connected to your inner purpose,
the more your outer purpose will come into focus.

Eckhart Tolle

Welkom in mijn t(rainings)huis!

Professionele achtergrond:

 • Diploma Lic. Toegepaste Economische Wetenschappen (2000, Ugent)
 • Passages als financieel controller in automobiel, textiel en bouw
 • Grote bocht in mijn ‘carrière’ in 2008, op zoek naar meer verbinding, meer zinvolheid, meer ruimte voor impact maken vanuit mijn eigenheid en talenten
 • Trividend (2008 – 2012): risicokapitaal voor sociaal-maatschappelijk-ecologisch geïnspireerde ondernemers
 • Ondernemerscoach en trainer bij Gusto cvba-so (nu Starterslabo West-Vlaanderen, 2012 – 2016) 
 • Medezaakvoerster in Salon En-Vie (sinds 2016, nu enkel nog achter de schermen)
 • Zaakvoerster in Trainingshuis En-Vie (sinds 2017)
 • Freelance trainster voor Starterslabo, Sociale Innovatiefabriek, de Avalonhoeve en begeleid workshops op maat rond ondernemerschap, innerlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling

Een greep uit mijn opleidingen:

  • Practitioner en Master NLP (bij Annick Heyman van HeyLady en Catherine Poissonnier) 
  • Oplossingsgericht coachen (bij Il Faro)
  • Natuurcoaching voor professionals ( bij Ilse Geusens van Shizendo)
  • Deep Democracy Level 1 (bij Hummus)
  • Accelerated Learning (oplossingsgericht trainen met impact bij Mark McKergow en Il Faro)
  • One Page Business plan (bij Edgeware)
  • Spreken met lijf en leden (bij Tamara Lenaerts van La Duende)
  • Leren loslaten (bij Jan Bommerez)
  • Moeiteloos leven (bij Jan Bommerez)
  • Business & Soul + Money Business (bij Soulworx)
  • Traumatherapie Essentials (bij Centrum Open Mind)
  • Van ego naar essentie (bij de School voor Psychospiritueel werk)
  • Pranayama & breathwork course (bij YogaLAP
  • Enneagram 4 basismodules (bij Catherine Poissonnier van Improve en Annick Heyman)