BLOG: Waarom de juiste doelgroep het verschil maakt tussen een gemiddelde en een echt goede workshop.

adminBlogLeave a Comment

Een opmerkelijke bedanking Wie mij, Les, een beetje kent, weet dat ik vanaf 2012 aan de slag gegaan ben als Ondernemerscoach bij Starterslabo. Tot eind 2016 werkte ik er in loondienst, de laatste jaren neem ik op freelance basis nog enkele workshops en coachings ter harte. Wat ik daarbij het allerliefste doe, is OC² geven: een interactief traject voor startende ondernemers van 4 namiddagen, specifiek toegespitst op hun persoonlijke groei als mens en ondernemer. Mijn ‘dada’ dus want ik vind het zalig om anderen te inspireren en te motiveren via het delen van mijn kennis, het overbrengen van mijn passie … Read More

VIDEO: Hoe sterker worden dan wat sterker is dan jezelf?

adminInspiratievideo'sLeave a Comment

We kennen allemaal van die situaties waarin we ons voorgenomen hadden om iets te doen of laten, en toch vervallen we in oude gewoonten en patronen omdat ze ‘sterker zijn dan onszelf’. In deze video geef ik drie mogelijke manieren mee om die reactiepatronen te laten afnemen in kracht en dus een doorweg te vinden naar nieuwe opties en mogelijkheden.

BLOG: Passie is… een lonkend wit blad

adminBlogLeave a Comment

Passie is… een lonkend wit blad Het vinden en benoemen van je passie lijkt zo een beetje een ‘must’ te zijn voor bezielde ondernemers. Maar wat als je nog niet helemaal duidelijk weet wat je passie is? En wat als je meerdere passies hebt? Deze blog is een uitnodiging om een beetje ontspanning en ademruimte te creëren rond het woord ‘passie’, het in elk geval wat ruimer te definiëren en naast de definitie zelfs nog ruimte te laten voor verwondering en nieuwsgierigheid. Ik merk regelmatig dat mensen wat vastlopen op het woord ‘passie’, wat blijkbaar iets is dat je eerst … Read More

VIDEO: Mijn WHY in 2 beelden: een bril en een spons

adminInspiratievideo'sLeave a Comment

Een WHY of levensmissie is iets heel unieks en persoonlijks… Het gaat om de impact& waarde van wie je bent en wat je doet op en voor anderen. Dat in een paar zinnetjes gieten is niet zo evident. Daarom kwamen er bij mij 2 metaforen op die mijn WHY heel goed weergeven. Ik hoop dat het jullie kan inspireren om jullie WHY ook helder te krijgen.

BLOG: Wat zonnebloemen ons kunnen leren over ondernemerschap

adminBlog1 Comment

Ik hou van zonnebloemen, ik word er altijd vrolijk van. Doet me denken aan zomer, enthousiasme, levenslust, die grote velden in de Provence, … Ik ontdekte onlangs ook een eigenschap van zonnebloemen die mij inspireerde. De natuur zit vol met inspiratie en metaforen waar we zoveel van kunnen leren. Door zich overdag te richten naar de zon, groeit de ene kant van de stengel van de zonnebloem en lijkt ze mee te bewegen met de zon.